Onder deze rubriek vind je specifieke door de Bouwsector ontwikkelde digitale tools. Deze staan dan ook kosteloos ter jouw beschikking.

Leerlingen uit het lager onderwijs moeten vroeg in hun leven beslissen over hun studierichting in het secundair. Maar welke opleiding sluit het best aan bij hun talenten, interesses en kennis?

Specifiek voor de STEM-richtingen is STEM-Check gemaakt: een meetinstrument ontwikkeld door de sectororganisaties Constructiv (bouw), Woodwize (hout), Volta (elektriciteit) en KU Leuven op vraag van de Vlaamse Overheid.



Hoe werkt het? 

De STEM-Check bestaat uit drie delen. Deel 1 doet de leerling zelf, bij deel 2 en 3 ben jij als leraar de actieve begeleider. Toegang tot de "STEMCheck" app krijg je door een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen. Daarna kan je je aanmelden, vind je de handleiding over het systeem, kan je de persoonlijke codes voor de leerlingen genereren en de resultaten van het meetinstrument ingeven.

Meer informatie? 

Meer uitleg en achtergrond voor zowel leerkrachten als leerlingen vind je op de website van STEMCheck. Je kan ons contacteren via mail op info@mijnstemcheck.be.

Folder

Constructiv stelt VR-brillen met toegang tot enkele virtuele werven ter beschikking.

Graag een eerste ervaring? Klik hier

Deze VR-brillen kan u vrij ontlenen mits ondertekening van een gebruikersovereenkomst, welke u hier kan downloaden. Wij voorzien ook een uitgebreide handleiding.

Heb je interesse en/of wil je de VR-brillen ontlenen?

West-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Antwerpen


Limburg

Vlaams-Brabant

Het volgende project werd mogelijk gemaakt dankzij financiële steun vanuit het Herstel- en veerkrachtfaciliteit van de Europese unie (RRF) en de bouwsector.

Constructiv gelooft sterk in de ontwikkeling en het aanbieden van VR-veiligheidstrainingen en krijgt via dit project de kans geboden om ondersteunende mogelijkheden te ontwikkelen binnen e-learning en VR-omgevingen.

Concreet willen we de opleiding  “Basisveiligheid voor nieuwe intreders” verrijken door het inbrengen van meer praktijk en hier zien we een absolute meerwaarde in het inbrengen van VR-leermodules, een methodiek die de vertaling van leerdoelstellingen in een onderhoudend leerspel verzekerd. Veiligheid is een samenspel van kennis, attitude en gedrag. Door de cursist bepaalde veiligheidssituaties te laten ervaren, beleven en te laten inspelen op bepaalde veiligheidssituaties kunnen door het inzetten op een VR-leeromgeving we binnen deze opleiding aan maximale kennisoverdracht doen.

Wil je graag meer weten?  Neem dan contact via kaatje.haelterman@constructiv.be